„Има такъв народ“ няма да състави правителство

09:09, 26 апр 21 / Политика 25 4855 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Световната шампионка по шах Антоанета Стефанова е предложението на партията на Слави Трифонов „Има такъв народ“ за министър-председател. Тя обаче веднага ще върне мандата. Това съобщи лидерът на формацията във Facebook.

„За наша радост има българи, които ни карат да се гордеем. Пред света. Ето например, имаме двама световни шампиони по шах. Веселин Топалов и Антоанета Стефанова. Световните шампиони по шах са обожествявани по света. За тях се пишат книги, правят се филми и имената им са изписани със златни букви в световната история. И ние имаме двама“, написа Трифонов.

Нашето предложение за министър-председател е световният шампион по шах Антоанета Стефанова. Тя има икономическо образование и говори пет езика. Сравненията, размислите и изводите оставям на вас“, посочи той.

„Разбира се, Антоанета Стефанова веднага ще върне мандата. Веднага. На секундата. Защото „Има такъв народ” няма необходимия брой депутати или партньори, за да състави правителство. Стабилно правителство. Предлаганата подкрепа е от политически субекти, които са вредни, алчни и доказано компрометирани. И това тяхното не е подкрепа, а зависимост.  Така че Антоанета Стефанова ще приеме мандата с уважение и веднага ще го върне. Законът, Конституцията и демокрацията ни дават възможност да направим по-добър избор“, заяви Трифонов.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Напишете коментар
Коментари: 1
1 Анонимен 10:35, 26 апр 21

Т.е давате властта на партиите от статуквото, срещу които толкова плюехте. И не поемате своята отговорност пред България. Цяла България иска правителство. Всеки може да управлява с пълно мнозинство, но никоя партия няма такова и няма да има. Положихте огромни усилия да разбиете дайстващия политически модел, но не предлагате друг. Всичките ви действия са насочени към евтин пи ар и подготовка за нови избори. И какво очаквате тогава? Ще се получи огромна подкрепа за ДПС по пощата. Усеща се, че вие вече имате договорки с ДПС за следващо управление. След този ваш ход, дори и чалгарите ще се отдръпнат от вас. Давате властта на БСП. И министър-председател да е Корнелия Нинова. Сравненията и размислите оставям на вас. Ще минете по пътя на партиите-еднодневки като НДСВ, РЗС, Воля, Атака, партията на Бареков, Реформаторски блок и т.н.
Тошко пишеше сценарий за ТВ-шоу. Сега изпълнявате сценарий, написан в Дубай.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама