Съдът по казуса „Графа“: Евгени Крусев е невинен

14:30, 27 апр 21 25 2773 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Спецсъдът обяви Евгени Крусев за невинен за престъпление по служба за ремонта на ул. „Граф Игнатиев“. Възложителят - кметът, може да определи длъжностно лице, което да го представлява в обществената поръчка.

Крусев бил сезирал с писмо главния архитект за нужните промени. Присъдата може да бъде обжалвана в 15-дневен срок.

По-рано през деня прокуратурата поиска 5 години затвор за бившия зам.-кмет по транспорта на София.  Според държавното обвинение става въпрос за реконструкция на вече съществуващо трамвайно трасе с изготвени хидроложки и геоложки проучвания. Твърде спорен е, твърди прокуратурата, доводът за внезапно появили се подпочвени води, пише Нова телевизия.

Обвиниха Евгени Крусев в ощетяване на Столична община с над 900 000 лева

Промяната в условията на обществената поръчка, смята обвинението, била с цел да се използват по-евтини и некачествени материали. Разликата в договорената и платената сума била в полза на фирмата изпълнител, пише в обвинителния акт.

Самият Крусев категорично отрече да е компрометирал процедурата. В последната си дума пред съда той подчерта, че експертен съвет е вземал решенията за вида материали, които да се използват. „Ремонтът на ул. „Граф Игнатиев“ беше огромно предизвикателство. Обновяване в тази част на София не е правен 25 години“, напомни той. По негови разчети всеки ден забавяне на ремонта е струвал около 25 000 лв. на дружеството „Столичен електротранспорт“ заради недвижещите се по трасето трамваи.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама