ГЕРБ, БСП и ДПС провалиха заседанието на парламента

09:47, 28 апр 21 / Политика 25 2898 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

ГЕРБ, БСП и ДПС провалиха заседанието на парламента. Днес работният ден на депутатите продължи около 10 минути, след като не успяха да приемат дневния ред за седмицата.

Гласовете на „Има такъв народ“, „Демократична България“ и „Изправи се!Мутри вън!“ се оказаха недостатъчни за приемането на програмата за работа на парламента, тъй като ГЕРБ, БСП и ДПС гласуваха срещу нея.

Дневният ред включваше обсъждане на второ четене на промените в Изборния кодекс, обсъждане на Закона за политическите партии, които предвиждат намаляване на партийната субсидия от 8 на 1 лев за действителен глас.

В програмата на парламента бе заложено и създаване на комисия за „Росенец“ и на комисия, която да раследва случаите на полицейско насилие по време на миналогодишните протести.

Защо мнозинството не успя да гласува програмата обаче не стана ясно. Първоначално председателстващият днешното заседание Кристиан Вигенин изрази съмнение, че това може да се дължи на новоинсталираната система за отчитане на депутатския вот, която работи с биометрични данни.

Последва ново гласуване, но отново със същия резултат. „Досега не сме изпадали в такава ситуация, но има и такива моменти“, посочи Вигенин, което предизвика смях и аплодисменти в пленарната зала.

Беше свикан спешен председателски съвет, за да стане ясно как въобще ще работят народните избраници и дали ще има извънредно заседание, предаде bTV.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама