Отварят дискотеките и нощните барове

08:20, 29 апр 21 25 3147 Шрифт:
Ирина Иванова Автор: Ирина Иванова

От днес отварят дискотеките, бар-клубовете, пиано баровете, бар-вариете и нощните барове. Посещението в тях ще е при използване на не повече от 50% от капацитета им, гласи заповедта на здравния министър в оставка проф. Костадин Ангелов.

На Великден и Цветница: Вярващите да не целуват иконите

Припомняме, че от 12 април се разреши провеждането на културни и развлекателни мероприятия (фестивали, кина, театри, циркови представления, сценични прояви, концерти, музеи, галерии, библиотеки, занятия от танцовото, творческото и музикално изкуство) при използване на не повече от 30% от капацитета на помещенията. Трябва да се спазва и физическа дистанция от най-малко 1.5 м, а защитната маска остана адължителен аксесоар. По време на сценичните прояви може да се използват само стоящите места. 

А от 16 април вече бяха разрешени и посещенията в игралните зали и казина при използване на не повече от 50% от капацитета им. Тогава отпаднаха и ограниченията за работа на обектите, разположени в търговските центрове.

От 24 април пък отвориха стадионите. На трибуните се допускат фенове, които заемат 30% от капацитета на стадиона, или до 1000 души на сектор. Всички привърженици трябва да спазват социална дистанция от 1,5 м помежду си и да носят маски. 

Предстои от 1 май у нас да влязат в сила и новите правила за влизане в станата. В България ще се влиза по три начина: с ваксинационен сертификат, отрицателен тест за коронавирус или тест, доказващ, че човек е преболедувал коронавируса. 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама