Депутатите трябва да стават сутрин с мисълта, че имат 7 млн. шефове

09:45, 29 апр 21 / Политика 25 2622 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Никога не съм искал да ставам народен представител. И си мисля, че това е една от най-важните причини, заради които може би ставам за такъв. Тая работа не бива да се дава на хора, които отчаяно я искат. А понеже най-често точно такива я получават, самата идея се е изкривила до неузнаваемост. Това написа в своя Facebook профил депутатът от „Демократична България“ Ивайло Мирчев. 

Направиха ли си депутатите заплатата 10 000 лв.?

„Народният представител, както аз виждам нещата, трябва да е човек, който вече нещо е постигнал, нещо е създал, нещо умее, освен да приказва убедително. Човек, на когото му е писнало да се блъска в последиците от несвършената работа на държавата и е решил да запретне ръкави и да се заеме с поне част от тая несвършена работа, ако хората му я поверят. Народният представител трябва да е човек, на когото му пука за народа. Трябва да е човек, който сутрин ще става с мисълта, че има почти 7 милиона шефове. И ако нещо не подобри за тях днес, значи денят му е минал напразно. Абе, трябва да е човек, на когото му се работи, ама не само на думи, думи, думи“, посочи Мирчев.

Кой е предателят в парламента?

Според него депутатът трябва от опит да знае какво може да се постигне със съвестна работа. „Човек, който, дори и на три ракии няма да каже „Остави, то тука е така...“. Защото знае, че тук всъщност е точно така, както си го направим - нищо повече, ама и нищо по-малко. Човек, който, стане ли дума за отговорност, започва с „аз“, а като дойде време за похвали, започва с „ние“. Всички познаваме хора с такива качества. И на тях, в повечето случаи, дори не им хрумва да стават народни представители. Защото си обичат тяхната си работа. И защото - и това в бизнеса добре го знаем - качествените хора си избират местоработата далеч не само по заплатата. Избират я и по много други неща, сред които са колегите и репутацията на работното място“, добавя той. 

По думите му всеки съвестен народен представител трябва всеки ден да показва с действията си, че тази институция може много повече. За да може все повече хора, които не искат власт, но имат качествата да я носят на раменете си, да се хващат с тая работа - работата да представляваш народа“, посочи още Ивайло Мирчев. 

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама