Ваксина по пощата за Лео Меси

19:40, 30 апр 21 / Спорт 25 3266 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Футболистът на „Барселона“ и националния отбор на Аржентина Лионел Меси ще си постави една доза от китайската ваксина против коронавирус „Синовак“. Той ще я получи по пощата.

Капитанът на Гаучосите трябва да си постави ваксината преди участието на Аржентина на Копа Америка (13 юни - 10 юли). Това ще направят и всички негови съотборници, извикани от селекционера Лионел Скалони.

Дозите се осигуряват от футболната централа в Южна Америка. Тя е поръчала 50 000 ваксини, които да бъдат поставени не само на футболистите, но и на щабовете на тимовете, които ще участват във важната надпревара, пише bTV.

Стоичков пред Меси в анкета за най-велик играч в историята на „Барселона“

Тъй като в Аржентина все още няма официално разрешение за използване на „Синовак“, футболистите от местното първенство вероятно ще трябва да прескочат до Уругвай, за да получат доза. Тези на другите континенти, включително Лионел Меси, ще получат поне една доза по пощата.

Последните проучвания показват, че „Синовак“ предпазва от коронавирус в 83,5% от случаите. Препаратът се използва и на територията на Европа - в Турция и Сърбия.

Тимът на Аржентина е 14-кратен шампион в Копа Америка. За последно Гаучосите триумфираха през 1993 г. През 2021 г. турнирът ще се проведе в Аржентина и Колумбия.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама