Симеонов призова патриотите да се обединят на изборите

12:19, 30 апр 21 / Политика 25 3858 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

НФСБ и лидерът ѝ Валери Симеонов призоваха на следващите избори патриотичните партии да се явят обединени. Очаква се предсрочен вот да се проведе през юли, ако третата партия, на която президентът даде мандат – БСП, не успее да състави правителство.

На изборите на 4 април патриотичните формации останаха под 4%-товата бариера. Тогава ВМРО беше на ръба с 3,64%, а коалицията на НФСБ и „Воля“ получи 2,37% от гласовете. Предвид тези резултати ако патриотите отново се коалират, имат реален шанс да влязат в следващия парламент.

От НФСБ призовават всички партии от патриотичното пространство да загърбят миналото и да се съберат на консултации за подготвяне и провеждане на национален патриотичен форум на 10 май

Новите изборни правила: По-малка ЦИК, машинен вот, повече секции в чужбина и още...

„Вчера Народното събрание прие скандални промени в Изборния кодекс, с които премахна ограниченията за броя изборни секции в страните, извън Европейския съюз. Сега Ердоган разполага с 400-хилядна армия от избиратели – българските изселници в Турция, с която да влияе на решенията на българския парламент. Това е удар върху независимостта и суверенитета на България и в резултат на разединението на патриотичните сили след решението на ВМРО за самостоятелно явяване на изборите на 4 април.

Трябва да сложим край на опасните за демокрацията и държавата действия на новите улични демократи преди да бъдат нанесени непоправими щети. И това може да бъде постигнато само и единствено  чрез национално обединение на патриотичните сили, което да даде отпор на неолиберализма, пошлостта и чалгизацията в политиката“, посочват от партията на Симеонов.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Напишете коментар
Коментари: 1
1 Анонимен 13:36, 30 апр 21

Ако бяхте обърнали повече внимание на народа когато бяхте в управлението повишаване на детски майчинство хора с увреждания и преизчисляване на пенсиите щяхте да имате много по добър резултат на изборите особенно за пенсиите вие като не ги преизчислите младите помагаха и вие и от там получихте противен вот

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама