Как ще разнасяме машините за гласуване в болниците?

13:29, 01 май 21 / Политика 25 3118 Шрифт:
Цветилена Симеонова Автор: Цветилена Симеонова

Здравният министър в оставка Костадин Ангелов коментира последните промени в Изборния кодекс, според които в секциите с над 300 избиратели ще се гласува само с машини.

Имаме един Изборен кодекс, който е заченат в грях. В чисто здравна тематика това крие много опасности – как ще става дезинфекцията например? Как ще разнасяме машините в болниците, как ще ги разнасяме по мобилните секции? Защо ако искате да гласуват с хартия, да не може да го направите? Къде в Европа това е така? Ние с кого се сравняваме? Ако претендираме, че сме хора с някакви достижения на демократичната система – в колко демократични държави се гласува само машинно? Или целта е да се касират изборите“, попита Ангелов.

Той обясни, че не иска да влиза в политическо говорене, тъй като щял да ядоса премиера в оставка Бойко Борисов, който му забранил да прави политически изказвания.

„Не виждам разум и хора, които знаят какво правят и каквото искат да направят. Всичко се прави на парче като основната цел е да се постигне нещо без здравна логика“, посочи все пак Ангелов.

Той коментира и че решението на Народното събрание за преговори за доставка на руската ваксина „Спутник V“ противоречи на българското законодателство. И го определи като „предизборен популизъм“.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама