Най-известните дълбоко религиозни звезди

20:05, 02 май 21 / Любопитно 25 3150 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Много от нас обожават някои знаменитости, но колко истински религиозни са звездите? Докато някои се радват на вярата си и я практикуват открито, други са по-малко склонни да декларират своите вярвания и религиозна принадлежност. Може би ще бъдете изненадани от това колко именити холивудски актьори и шоумени успяват да съчетават вярата със славата и споделят публично, че разчитат на своя Бог за сила, спасение и изцеление.

Мел Гибсън

Той е практикуващ вярата си християнин, което се отразява и в творчеството му като режисьор - с хитове като „Страстите Христови” (2004) и „Hacksaw Ridge“ (2016).

Натали Портман

Родената в Йерусалим красавица се премества със семейството си в САЩ, когато Натали е на три години. Тя е посещавала еврейско училище и има двойно израелско и американско гражданство. Неведнъж е подчертавала, че цени еврейската култура и изповядва своята религия, но признава, че се чувства повече еврейка в Израел, отколкото в САЩ.

Ричард Гиър

Въпреки че е възпитан във вярата от методическата църква, ветеранът актьор проявява интерес към будизма още от двадесетгодишен. Активен поддръжник на Далай Лама, Гиър редовно посещава Дарамшала, седалището на тибетското правителство в изгнание.

Дензъл Уошингтън

Като дете младият Дензъл посещава църква всяка неделя. Дори обмислял да тръгне по стъпките на баща си, ставайки проповедник. Вместо това Холивуд става неговото поле за изява, но актьорът остава всеотдаен черкуващ се християнин.

Тина Търнър

Възпитанието в баптистката църква и по-късното й преобръщане в будизма са накарали легендарната певица да се описва като „будистка баптистка“. В разговор пред World Tribune Търнър посочи, че „никога не е разделяла духовната и религиозна практика от живота ми като рок певица“.

Джулия Робъртс

През 2010 г. актрисата разкри публично своето обръщане в индуизма. Причината да предприеме тази духовна промяна са снимките на филма „Яж, моли се и обичай” в Индия. По-късно тя призна, че е открила „невероятни мир и ментално спокойствие в индуизма“, припомня БГНЕС. 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама