Българин става треньор в „Байерн” Мюнхен

18:35, 03 май 21 / Спорт 25 3374 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Българин става треньор в „Байерн” Мюнхен. Звучи невероятно, но е факт. Преди дни Петър Гайдаров подписа официално с баварския гранд.

А футболният шампион на Германия е толкова нетърпелив да започне работа с новото си попълнение, че от клуба дори са поискали от настоящия отбор на българина „Нюрнберг” да го освободят по-рано, пише Нова телевизия.

Преди дни футболният шампион на Германия представя трима нови треньори. Сред тях е Петър Гайдаров - едно българско момче, което сбъдва своята детска мечта. 29-годишният специалист ще тренира младите надежди на „Байерн”.

Преди повече от 20 години той напуска България. Едва 8-годишен се качва сам на самолета за Германия, а по щастлива ирония на съдбата носи именно екипа на баварския гранд. „Има моменти, които си спомням много добре. В самолета бях много нервен. На всеки 5 минути питах над коя държава летим и колко още време остава”, разказва Петър.

Вратата се затваря, но за България. Момчето вярва, че отива в Германия само на гости, но гостуването се оказва дълго. За да преодолее по-бързо културните и езикови различия Петър се потапя дълбоко във взискателната немска среда. Младият треньор признава, че в ежедневието си през последните 20 години няма много поводи да говори на български, макар че поне веднъж годишно с удоволствие се прибира в България да види своите баби и морето.

В момента Гайдаров води младежите до 17 години на „Нюрнберг”, а от „Байерн” вече са нетърпеливи да започнат работа с него. Предложението не идва внезапно, а конкуренцията за поста е жестока. В новия си клуб Петър ще разполага с екип от 11 души, които му помагат в работата.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама