Пулев: Може да вляза в политиката, но още имам какво да дам на спорта

11:24, 03 май 21 / Спорт 25 3404 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Ако някой ден хората решат, че мога да съм полезен, защо не. Така боксьорът Кубрат Пулев отговори на въпрос в интервю за bTV ще влезе ли в политиката.

„Смятам, че имам още какво да дам на спорта, на феновете на бокса… На този етап може би не съм добил тази смелост. Не съм от хората, които са страхливи и притеснителни, напротив прекалено храбър съм на моменти“, уточни Пулев.

Пулев разказа за срещата си с коронавируса

Според него не е добре, че ще има предсрочни парламентарни избори заради високите разходи за провеждането им и забавянето на всички процеси в държавата. „В крайна сметка партиите и техните лидери трябва да превъзмогнат личното его и партийните интереси и да помислят за интересите на България“, смята спортистът.

Той призна, че е бил приятел с лидера на ГЕРБ и премиер в оставка Бойко Борисов, но се е разочаровал от него. Пулев смята, че Борисов се е обградил с неподходящи хора.

На коментара на премиера в оставка, че след номинацията на Антоанета Стефанова от „Има такъв народ“ някоя друга партия ще номинира Кубрат Пулев и това не е сериозно, боксьорът отговори: „И в ГЕРБ има много неща, които са абсолютно несериозни. Така поставени нещата, аз мога да отговоря много грубо, но няма да го направя“.

Кубрат Пулев е огледален образ на Бойко Борисов

Според него Слави Трифонов е трябвало да поеме лично отговорност за мандата на партията си. „Надявам се Слави Трифонов да е здравословно добре, но в крайна сметка може да излезе и да каже, ако има някакви лични проблеми, а не да се крие“, коментира спортистът.

По думите му на България ѝ трябват силни личности, които да поведат народа, а Трифонов със сигурност не е такъв.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама