Цветанов: Последните избори се оказаха добра репетиция за предстоящите

14:03, 03 май 21 / Политика 25 2400 Шрифт:
Биляна Иванова

Резултатът от изборите не беше такъв какъвто очакваше, която и да е партия. Aргументите ми се опират на това, че има партии от изминалия парламент, които не са част от 45-ия. ГЕРБ и БСП също не очакваха толкова нисък резултат, изненадани бяха и от ДПС. За новите партии в Народното събрание имаше също доста големи изненади. Но по-важното е, когато си част от тази институция да работиш за нея и за обществото по подобаващ начин. Да предлагаш и отстояваш политики и политически решения. Не можеш да се осланяш на конфронтация и провокации, защото само по този начин виждаме, че дори съществуването на това НС не може да бъде факт, коментира председателят на Републиканци за България Цветан Цветанов в интервю за Varna24.bg.

Колкото до Републиканци за България не очаквахме такъв резултат, но след направения анализ сме наясно къде са били пропуските ни. Основна роля изиграха усилията на ГЕРБ, които бяха съсредоточени върху това да водят негативна кампания срещу нас и да впрегнат целия държавен апарат. Заплахи, манипулиране на вота и различни методи недопустими да се случват в една демократична държава“, заяви той.

Гласовете на семейството на Цветанов не са отчетени в бюлетините

Факторът време се оказа недостатъчен за завършване на цялостния процес по структурирането и активната работа на партия „Републиканци за България“. Направили сме своите заключения и знаем как да продължим напред. Тези избори се оказаха една добра репетиция за предстоящите ни“, посочи Цветанов и подчерта, че партията продължава да изгражда структури по места и да се готви не само за парламентарните, а дори и за местните избори.

Хората гласуваха емоционално и резултатът е налице. Дори самият Слави Трифонов и представителите на „Има такъв народ“ не очакваха подобен резултат. Това, че са втора политическа сила показа на ГЕРБ, че народът не ги одобрява толкова, колкото те не спират да твърдят и да се самоизтъкват през последната година и половина, а дори и след изминалите вече парламентарни избори“, коментира той. Според него голяма част от хората, които на 4 април дадоха своя глас за „Има такъв народ“ на следващи избори няма да го направят или такива са общите впечатления.

Със сигурност на предстоящите избори, които най-вероятно ще са в разгара на лятото, резултатът трябва да е различен от този, който получиха партиите на изборите през април. Ако не бъде осъзнато това от всички граждани, които ще излязат до урните както в България, така и в чужбина резултатът ще е същия и ще попаднем в ситуация от избори в избори и стабилен кабинет отново няма да може да бъде сформиран“, каза още Цветанов.

Държавата е по инерция и това положение не може да продължава до безкрай. Необходими са реални действия, облечени в политически решения и хоризонт за страната ни както във вътрешнополитически, така и във външнополитически план“, заяви той.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама