Бил и Мелинда Гейтс се развеждат

09:30, 04 май 21 / Любопитно 25 3424 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Основателят на Microsoft Бил Гейтс и съпругата му и колега филантроп Мелинда се развеждат след 27-годишен брак. Това обявиха самите те в Twitter.

След много мисли и много работа върху връзката ни, взехме решението да сложим край на брака си“, написа семейство Гейтс.

Кои са основните житейски правила на Бил Гейтс?

В изявлението се казва, че двамата ще продължат съвместната си работа по фондация „Бил и Мелинда Гейтс” - влиятелна благотворителна организация, която финансира програми в сфери като здравеопазване, равенството между половете, образованието и други каузи. „Продължаваме да споделяме вярата си в тази мисия и ще продължим съвместната си работа във фондацията, но вече не вярваме, че можем да израстваме заедно като двойка в тази следваща фаза от живота си”, написа той.

Това е една от най-богатите семейни двойки в света, чието богатство се оценява на около 130 милиарда долара, а Бил Гейтс е четвърти в света по богатство според класацията на „Форбс”.

Съобщението за раздялата им идва две години след развода на основателя на Amazon Джеф Безос и съпругата му Макензи.

Бил Гейтс ще спасява света от глобално затопляне като… затъмни Слънцето

65-годишният Бил Гейтс бил ужасен тийнейджър, когато стартирал това, което по-късно се превръща в най-ценната компания в света. След известно време тя го е направила най-богатият човек и най-видният филантроп в света. Той се е оттеглил от поста главен изпълнителен директор на Microsoft през 2008 г., за да посвети повече време на благотворителността. По-късно напуснал борда, запазвайки само титлата „основател и технологичен съветник“.

56-годишната Мелинда Гейтс се е омъжила за съпруга си през 1994 г., докато е работила във фирмата. Бил и Мелинда Гейтс имат три деца, пише БГНЕС. 

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама