Слънчево с краткотрайни валежи

07:00, 05 май 21 25 2641 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Ще преобладава слънчево време. След обяд над Западна и Централна България ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни валежи от дъжд, на отделни места и ще прегърми. Ще духа слаб вятър от юг-югозапад, в Източна България до умерен от юг-югоизток. Минималните температури ще са от 10 до 15 градуса, максималните - между 20 и 25 градуса.

Над Черноморието ще преобладава слънчево време, но след обяд облачността от запад ще се увеличава. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-югоизток. Максимални температури - между 14 и 17 градуса. Температурата на морската вода е от 11 градуса по северното крайбрежие до 16 градуса по южното. Вълнението на морето ще бъде около 2 бала.

Над планините ще преобладава слънчево време, след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и ще има краткотрайни валежи от дъжд. По най-високите части примесен със сняг. Ще прегърми и ще духа умерен, временно силен вятър от запад-югозапад. Максимална температура на 1200 метра - около 14 градуса, на 2000 метра - около 6 градуса.

В четвъртък ще преобладава слънчево време. Около и след обяд над източните райони и Родопската област ще се развива по-значителна купеста облачност. На места там ще превали краткотраен дъжд, възможни са гръмотевици. Вятърът ще се ориентира от запад-северозапад, временно ще е до умерен, до вечерта в по-голямата част от страната ще отслабне. Дневните температури ще се повишават и максималните в повечето райони отново ще са над 25 градуса. В петък също ще бъде предимно слънчево и дневните температури в отделни райони и ще надхвърлят 30 градуса. По-ниски ще остават по Черноморието, съобщава НИМХ. 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама