„Изправи се! Мутри вън!“ искат комисия за „подпорната стена“ на Алепу

09:30, 05 май 21 / Политика 25 3034 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Комисия за разследване на така наречената „подпорна стена“ на Шофьорския плаж на Алепу, продажбата ѝ от преди броени дни и къщата в Барселона, която се свързва от някои медии с премиера в оставка Бойко Борисов. Това поиска във видео във Facebook народният представител от „Изправи се! Мутри вън!“ Живко Табаков, който е и областен координатор на „Изправи се.БГ“ за Бургас.

Припомняме, че вчера членовете на ГЕРБ, начело с бургаският кмет Димитър Николов, се събраха на протест пред спорния строеж в местността Алепу край Созопол за да потърсят морала на Мая Манолова. Причината - т. нар. „подпорен хотел“ има нов собственик, който е брат на член на формацията на Мая Манолова. Тя обаче се разграничи от случая и поиска строежът да бъде разрушен.

Подпорната стена на Алепу е с нов собственик

В отговор Живко Табаков напомни, че съпругът на вицепремиера в оставк Екатерина Захариева е архитект на т.нар. „подпорна стена“, заради което по думите му над строежа има „политически чадър от страна на институциите“.

Табаков припомни и думите на премиера в оставка, който е нарекал бетона „къщички за птици“. По думите му Борисов категорично е отказвал да признае, че това е строеж на хотел, защото според него строителните дейности се извършват от близка до министър-председателя фирма. Табаков настоя продажбата на мястото трябва да бъде проверена.

Той зададе задочно и редица въпроси към премиера Борисов за неразследвани скандали от последните години на неговото управление, като: „Кумгейт“, „Апартаментгейт“, „Суджукгейт“, „Ало, Ваньо“, къщата в Барселона, пълните чекмеджета и Мата Хари.

Табаков отправи въпрос и към присъстващите във видеото на ГЕРБ кметове на Стара Загора и на Бургас. Той попита дали е съвпадение спечелването на обществени поръчки за електробуси при сходни условия в двата града от една и съща фирма, близка до тях, което той нарича „скандал за милиони“.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама