ГЕРБ дава и Изборния кодекс на Конституционния съд

10:54, 05 май 21 / Политика 25 2763 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

ГЕРБ атакува второ решение на Народното събрание в Конституционния съд. След като миналата седмица партията сезира магистратите заради наложения на правителството мораториум за концесии, сделки и назначения, днес обявиха, че са изпратили в съда и промените в Изборния кодекс.

Новите изборни правила: По-малка ЦИК, машинен вот, повече секции в чужбина и още...

Приет за една нощ без обществено обсъждане, без да се спазят принципите на правовата държава и да се търси мнението на всички, засегнати от промените - така определиха от ГЕРБ новия Изборен кодекс.

Приетият Изборен кодекс застрашава свободното право на българските граждани да избират“, категорична бе Десислава Атанасова, цитирана от БГНЕС. „Никой не поставя дневния ред на обществото в пленарната зала. Всички партии от т. нар. промяна имат за цел да сглобят Изборен кодекс с множество противоречащи си норми, без да си дават сметка за последствията“, смята още тя.

Слави уличи Борисов и ГЕРБ в 5 лъжи

От ГЕРБ ще настояват за произнасяне в максимално кратък срок заради наближаващите предсрочни избори. 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама