В деня на храбростта: Борисов и Радев говорят за малодушието

09:25, 06 май 21 / Политика 25 3094 Шрифт:
Василена Йорданова Автор: Василена Йорданова

България чества Деня на храбростта, но първите мъже в държавата говорят не за смелостта, а за малодушието.

В българските летописи има безчет победи на нашата войска, има и трагични поражения, но няма малодушни капитулации, заяви държавният глава в словото си по повод празника на Българската армия.

Той напомни, че всички национални крушения започват с разкол помежду ни, а всички наши победи са рожба на единението. Върхвният главнокомадващ на Въоръжените сили разкритикува правителството, като за целта използва цитат на полковник Борис Дрангов. „За да побеждава, България трябва да се води от възвишени характери, а не от безмълвни, роболепни самопоклонци. Причина за изчезване на всяко държавно устройство е безгрижието в развалата. Помнете и усърдно, чисто метете стълбата само отгоре надолу!”.

Премиерът в оставка също използва мотива за малодушието, когато честити празника. „Винаги съм вярвал, че смелите хора движат света напред. Но смелостта трябва да има градивна цел както битките – добра кауза. За съжаление в сегашните политически битки виждаме повече малодушие и надменност, отколкото чувство за чест и дълг към обществото и държавата”, заяви Бойко Борисов.

Той посочи, че на България ѝ трябва мъдрост и отговорност, за преодолее щетите от пандемията и затова ще разчита на безпогрешния инстинкт на българския народ, който се доверява на смелите и работливите”. Думите му са препратка към слогана на ГЕРБ на последните избори - Работа! Работа!Работа!”.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама