Патриарх Неофит: Да пазим заветите на предците ни и да градим преуспяваща България

12:54, 06 май 21 25 3188 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Негово Светейшество българския патриарх Неофит отправи приветствие за Деня на храбростта и празник на Българската армия.

„В деня на паметта на храбрия и победоносен Христов воин и светец Георги, винаги победоносната армия на православна България чества своя благословен празник - Деня на храбростта. Ден на памет и прослава на всички знайни и незнайни воини, отдали живота си в защита на нашата скъпа родина - България. Ден на радост, на тържество и заслужена гордост, в който високо вдигнатите глави на българските военнослужещи припомнят на всички нас, че българската армия е армия непобедима - войнство, което не познава поражението и което и днес остава сигурен гарант за целостта на нашата страна и неприкосновеността на нейните граници, изпълнявайки своето свято дело и благородна мисия с високо съзнание за дълг и отговорност, с истинско усърдие и в жертвено служение за род и родина“, се казва в приветствието си патриарх Неофит.

Ден на храбростта и празник на Българската армия

Той посочва, че Православната ни църква винаги е имала в молитвите си не само воините, отдали живота си в изпълнение на своя дълг, но и тези, които продължават да вървят по техните стъпки. А израз на тясната връзка между църквата и армията е освещаването на знамената на бойната слава.

Всяка армия е армия победителка, когато воюва за чиста и справедлива кауза, но най-вече когато има над себе си Божията подкрепа и закрила, казв още патриарх Неофит, цитиран  от пресслужбата на Св. Синод.

Да пазим свято примерите и заветите, оставени ни от нашите предци, като вървим неотклонно в техните стъпки и продължаваме да градим онази Българиясвободна и преуспяваща в Божията правда, за която те са отдавали силите и живота си, заявяа още Негово Светейшество.

В деня на храбростта: Борисов и Радев говорят за малодушието

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама