След скандала в комисията по ревизия: „Градус“ съди Светослав Илчовски за клеветa

12:04, 07 май 21 25 4306 Шрифт:
Василена Йорданова Автор: Василена Йорданова

Фирма производител на пилешко месо „Градус“ АД ще съди земеделския производител Светослав Илчовски заради твърденията му пред парламентарната комисия за ревизия на управлението.

Освен твърденията, че знае откъде са златните кюлчета в шкафчето на Бойко Борисов и кой ги е снимал, агробизнесменът разказа на депутатите за преплитания между властимащите от ГЕРБ и фирми с участието на „Иван Пилето“. Илчовски заяви, че имало схеми за изкуствено завишаване на оборота на компанията на Пилето с цел висока цена на акциите при борсовия ѝ дебют.

Скандал в комисията „Манолова“: Бизнесмен разказa за кюлчета и Мата Хари

Собственикът на „Градус“ Иван Ангелов вече отказа да коментира пред bTV случая, но нарече Илчовски „луд човек“. От компанията обаче излязоха с официална позиция, че ще заведат „всички възможни дела“ срещу Илчовски заради разпространяването на неверни твърдения.

Според фирмата думите му уронват престижа и  накърняват доброто име на „Градус“ АД, причиняват на компанията, нейните инвеститори и акционери имуществени и неимуществени вреди, и дават неверни и подвеждащи сигнали към пазара, на който се търгуват акциите на „Градус“ АД, което може да се отрази негативно на тяхната цена.

„Като компания с близо 30-годишна история, „Градус“ АД няма да допусне накърняване на доброто й име, както и замесването й в политически битки чрез разпространение на невярна информация, и ще търси правата си по съдебен ред“, посочиха още от фирмата.

Скандалните твърдения в комисията по ревизия наистина се отразиха негативно на компанията и цената на акциите ѝ отбеляза спад от близо 10% в началото на борсовата сесия днес.

Вчера случаят бе коментиран лаконично и от премиера Бойко Борисов, който заяви, че не познава Илчовски, тъй като се занимава само с политика. Премиерът в оставка обаче посочи, че е платено на хора, “които да излизат и да говорят”, без да уточнява кой и за какво плаща.

Днес комисията по ревизият отново ще заседава, като се очаква Илчовски отново да присъства. 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама