„Нямам сестра“: Миню Стайков отрече да познава Илчовски

15:20, 10 май 21 25 3862 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Не познавам и не съм се срещал със Светослав Илчовски. Нито съм го срещал, нито той се е срещал с мен. Аз нямам сестра, коментира пред журналисти подсъдимият бизнесмен Миню Стайков, който днес за пореден път се изправя пред съда заради обвинения в злоупотреба с евросредства и данъчни престъпления.

Миналата седмица пред комисията по ревизия на управлението Светослав Илчовски заяви, че имало видео с издевателства над Стайков, докато той бил в ареста. „Беше поръчан известен бизнесмен, който е още в затвора. От Карнобат... Показаха ми клипове как издевателстват върху един от известните бизнесмени - в килия, сексуално. Да го изнудват за огромни пари“, каза Илчовски пред депутатите. Според него властта упражнява натиск върху бизнеса и бизнесмените се надяват да не са следващите.  

Скандал в комисията „Манолова“: Бизнесмен разказa за кюлчета и Мата Хари

На въпрос как си обяснява, че името му е било замесено от Илчовски Стайков отговори: „Защото все някой трябваше да има сестра“. Попитан кой има сестра, бизнесменът отговори лаконично с „Питайте ги. Вземете и вижте записа“. От думите му обаче не стана ясно има ли наистина запис с бизнесмен, малтретиран в ареста. „Знам колкото вас, каза накрая той. 

Адвокатът Анна Попова, посочи, че Илчовски е визирал 2017 г. и уточни, че Стайков е задържан в ареста през септември 2018 г. ,предаде bTV.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама