От „Градус“ отхвърлиха обвиненията на Павел Стоименов, ще съдят и него

08:36, 11 май 21 / Общество 25 2761 Шрифт:
Василена Йорданова

В официална позиция до медиите от фирма „Градус“ отхвърлиха всички обвинения на собственика на „Агро Бел 2001“ Павел Стоименов. Вчера бизнесменът използва трибуната на комисията по ревизия, за да обвини съсобственика на „Градус“ АД Иван Ангелов в нередности. Той посочи, че Ангелов контролира целия регион около Стара Загора и е начело на земеделски картел, известен като Г-8, който определя цените и размера на рентите.

От фирмата се оплакват, че са „обект на поредни манипулации и внушения, целящи да уронят имиджа на компанията и да нанесат финансови вреди в особено големи размери на нейните инвеститори“, пише „Дневник“.

След скандала „Илчовски“: „Градус“ губи 24 млн. лв. от срив в акциите

„За наше огромно съжаление за пореден път трибуна на тази атака бе сградата на българския парламент, а съучастници в нея политически лица. Дружеството не поддържа и не е поддържало търговски отношения с лицето Павел Стоименов, като определя като неверни и манипулативни твърденията му, отправени пред Народното събрание. Ударът по имиджа и стойността на компанията не е просто укорим, той е престъпен. Дружеството ще използва всички законови възможности, за да защити своите инвеститори и клиенти“, пише в позицията на компанията, като се уточнява, че „Градус" ще потърси съдебна отговорност за всяко невярно твърдение, отправено по адрес на дружеството.

„Градус“ съди Светослав Илчовски за клеветa

През миналата седмица от компанията съобщиха, че ще заведат дела и срещу другия свидетел в комисията по ревизия - Светослав Илчовски, който намеси името на фирмата и съсобственика ѝ Иван Ангелов.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама