Григор Димитров загуби от квалификант в Рим

13:56, 11 май 21 / Спорт 25 3372 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Поставеният под №16 в схемата на Мастърс 1000 тенис турнира в Рим Григор Димитров отпадна още в първия кръг.

Българинът отстъпи на преминалия през квалификациите Алехандро Давидович Фокина от Испания с 4:6, 6:7(2) след час и 44 минути игра на централния корт във „Форо Италико“, предаде БНР.

В първата част Григор допусна пробив за 3:4. Той поведе с 40:15, но накрая загуби подаването си след двойна грешка. В следващия гейм Димитров стигна до точка за рибрейк, но Давидович Фокина я „изтри“ с печеливш удар от форхенд по правата и после затвърди. След това 21-годишният испанец сервираше за сета. Той поведе с 40:0 и реализира втората си възможност, след като сеченият бекхенд на българина излезе в аут.

В началото на втората част Димитров направи две двойни грешки и съперникът му стигна до нова точка за пробив, която обаче 29-годишният хасковлия отрази хладнокръвно и после спечели подаването си. В следващия гейм Гришо имаше две точки за брейк, но Давидович Фокина се спаси с добри сервиси. Българинът осъществи пробива в шестия гейм, но за съжаление съперникът го върна тутакси за 3:4. В десетия гейм Димитров имаше два сетбола, но испанецът се спаси.

Стигна се до тайбрек. В него размяната на половините дойде при 4:2 точки за испанеца. Той спечели и следващите три разигравания и се класира за втория кръг на турнира.

Григор Димитров претърпя операция

Българинът завърши с три аса и шест двойни грешки. Той вкара 55% първи сервис и спечели 68% от точките при разиграването му.

Григор Димитров със сигурност ще отстъпи поне две позиции от 17-ото място в световната раглиста, което заема в момента, защото това е втора загуба, след като отпадна в първия кръг на турнира от сериите Мастърс 1000 в испанската столица Мадрид.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама