След 33-годишна пауза Тур дьо Франс ще има състезание за жени

13:01, 12 май 21 / Спорт 25 3155 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Тур дьо Франс ще има състезание за жени след пауза от над 30 години. Това съобщи организаторът на най-престижната колоездачна надпревара A.S.O. За последно Тур дьо Франс за жени се провежда през 1989 г., след като е създаден пет години по-рано.

Надпреварата ще се завърне през 2022 г. и ще се проведе веднага след края на мъжкото състезание. За момента не е ясно колко етапа ще продължи и дали ще преминава през същия маршрут. „Имахме желание това да се случи още през тази година, но пандемията, както и провеждането на олимпийските игри провалиха тези наши планове. Но решението е взето и ще има женски Тур дьо Франс през 2022 г.“, коментира директорът на състезанието Кристиан Прюдом, съобщи „Дневник“.

Това е поредна стъпка на компанията A.S.O., която организира женски състезания и на другите големи колоездачни надпревари като Лиеж-Бастон-Лиеж, Флеш Валон, а през този сезон ще има и първо женско издание на класиката Париж-Рубе.

В момента в рамките на Обиколката на Франция се провежда еднодневно женско състезание - Ла Курс. То преминава през трасето на един етап от мъжката надпревара.

Тур дьо Франс през 2022 г. ще се проведе между 1 и 25 юли и ще стартира от Копенхаген.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама