Кристиан Николов задрямал преди катастрофата с Милен Цветков

17:25, 12 май 21 25 4030 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Пътувах свлечен на предната седалка и си рових в телефона, когато видях с периферното си зрение, че светофарът е червен. Движихме се с около 70-80 км./ч. и имах чувството, че ускоряваме. Погледнах към Кристиан, той беше задрямал и главата му беше клюмнала. Не помня дали му изкрещях и какво казах. Докато успея да направя нещо ударът беше налице. Това заяви за първи път днес пред съда Георги Иванов - синът на Лъчезар Иванов от ГЕРБ, по делото за катастрофата, при която загина журналистът Милен Цветков. 

На предните дела прокуратурата обяви, че шофьорът се е движил с почти 100 км/ч при удара и не е направил никакъв опит да спре. 

Припомняме, че тежката катастрофа, при която загина журналистът Милен Цветков, се случи точно на Великден миналата година. Предходната нощ Георги Иванов, Кристиан Николов и приятелката му са се събрали на купон по повод нейния рожден ден. 

Синът на вече бившия депутат от ГЕРБ е единственият човек, пътувал в автомобила, който до момента не бе разпитан пред съда и който единствен твърди, че подсъдимият Кристиан Николов е задрямал на волана преди инцидента на 19 април 2020 г. Тогава Иванов избяга от мястото на произшествието, след което беше задържан и обвинен за това, че не е съдействал на разследването. 

Още миналата година баща му се разграничи от него, като обяви, че научил за катастрофата от МВР.

Снимка: БГНЕС

Една година без Милен Цветков: Промяната, която не се случи

След катастрофата тази лента съм я превъртял стотици пъти и се опитвах да си спомня какво е станало, всяка вечер заспивам и се събуждам с това нещо. Бях в изключителен стрес. Исках да избягам - баща ми не знаеше, че съм в България и не трябваше да разбира. Кристиан и Симона (годеницата на Кристиан, пътувала на задната седалка - бел. ред.) ми влязоха в положението и избягах няколко минути след катастрофата“, разказа пред съдебния състав Георги Иванов. 

По думите му единственото, което е търсил в автомобила след удара, е бил мобилният телефон и якето. Избягал в малка уличка и минал покрай автоморга. Влязъл вътре и помолил да ползва тоалетната, защото имал кръв по ръката и около глезените и искал да се измие. Единият от служителите го пуснал вътре.

Милен Цветков не беше просто добър журналист, той е емблема на истината

Той потвърди думите на Иванов, като сподели, че му е казал, че го гонят някакви хора с нож и искали да му откраднат дрехите и колана. „Беше много уплашен и неадекватен. Извади някакви хапчета и каза, че имал проблеми с главата, някакъв посттравматичен стрес, а после си ги прибра“, разказа служител на автосервиз. Започнал спор между служителите, защото единият е пуснал непознат в сервиза, който се държал неадекватно.

Самият Иванов твърди, че са го заключили в тоалетната и се държали агресивно, преди това го претърсили. След повторен спор помежду си решили да го пуснат да си ходи, а след това на пода в тоалетната открили топче тютюн, разказаха от автокъщата.

Очевидци на катастрофата с Милен Цветков с противоречиви показания

Иванов казва, че някои от гостите на рождения ден на Симона Цанкова се чувствали зле. По думите му са пили само шотове с „Йегермайстер“, а на сутринта преди катастрофата не се се чувствали добре. Георги Иванов разказа и за чай и паста със съдържание на канабис, които Николов е ползвал преди изпити, защото бил изнервен и му помагали да заспи и да се успокои. По думите му такива продукти със съдържание на CBD не са психотропни и се продават свободно и законно в Италия и Швейцария.

Разказа, че след инцидента се прибрал в дома си на бул. „Витоша“, след като помолил приятел да отиде с такси и да го вземе. На другия ден го потърсили по телефона от полицията и се явил в СДВР с адвокати. Там твърди, че разследващите го заплашвали и оказвали психически тормоз с думите: „Ще влезеш в затвора, копеленце“, предаде „Дневник“.

Разпитът на свидетелите по делото продължава.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама