Падат още ограничения за пътуване в Гърция

13:45, 13 май 21 / Свят 25 4156 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

От петък системата с SMS-и за напускане на дома в Гърция ще приключи. А полицейският час ще започва в 00.30 часа вместо в 23.00 часа. Рестрикциите за пътуване в страната също ще бъдат премахнати като част от поетапното завръщане към нормалността след месеци на ограничения.

Също от петък системата за пазаруване с „кликни и вземи“ и „кликни и пазарувай“ ще бъде отменена. Търговията ще се върне към обичайната си работа. Ще останат в сила обаче здравните протоколи, предвиждащи да има един купувач на 25 квадратни метра.

Без музика на плажовете в Гърция това лято

А „Зеленият сертификат“ за пътуване с лодка или по въздух до островите (с изключение на Лефкада и Евия) влиза в сила. Тези, които искат да пътуват, трябва да имат сертификат за ваксинация (14 дни след втората доза), негативен резултат от PCR тест, извършен до 72 часа преди пътуването, негативен резултат от бърз тест или бърз домашен тест, извършен в близките 24 часа. Може да се премине границата и с документ, удостоверяващ преболедуване на COVID-19.

Ваксинираш се и получаваш 1 млн. долара

Всички местни и чуждестранни пътници на възраст над 5 години ще бъдат задължени да спазват тези условия.

Ресторантите в Гърция ще останат без музика през май, съобщава БТА.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама