Грозно прогонване на предишната власт не трябва да има, смята Проданов от БСП

08:46, 14 май 21 / Политика 25 3631 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Нормално е всяко ново правителство да подсигури екипа, с когото ще работи. Все пак трябва да работиш с хора, на които имаш доверие, а не срещу които си се борил. Грозно прогонване не трябва да има, но трябва да има професионалисти, които да върнат държавността - за това, за което ние сме се борили. Това, за което ние сме се борили, заяви Христо Проданов от БСП в ефира на Нова телевизия.

Според него е съвсем нормално министрите да сглобят своя екип от заместници. Относно състава на служебното правителство, Проданов подчерта, че са професионалисти в своята област. Той обаче смята, че очакванията към тях не бива да са огромни, тъй като мандатът е твърде кратък, както и „защото нямат пари за реформи”.

Янев поиска толеранс от медиите

Политикът от левицата е на мнение, че няма нищо по-логично от това в социалното министерство да има представители на БСП. Надя Клисурска и Иван Кръстев, които се свързват с БСП, са заместник-министри във ведомството.

Относно думите на Слави Трифонов, че „БСП е беззъба опозиция”, Проданов заяви, че това не е така. Ние сме били достатъчно яростна опозиция през целия мандат на 44-о Народно събрание, като се опитахме чисто политически да направим някакво обединение в 45-о Народно събрание, за да бъде „моделът ГЕРБ” отстранен. Това, че Трифонов не пое отговорност, за да направи такова обединение, като това на президента, то трябва той да отговаря на тези въпроси”, заяви социалистът.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Напишете коментар
Коментари: 1
1 Анонимен 15:05, 14 май 21

Грозно прогонване трябваше да има след 10.11.1989г, за да ви няма вас сега.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама