И митниците с нов шеф след писмо от ОЛАФ за 55 млн. евро

11:10, 14 май 21 / Политика 25 4003 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Служебното правителство продължава с кадровите рокади в приходните агенции – Георги Костов днес беше отстранен от ръководството на Агенция „Митници“ и заменен от Павел Тонев. Това обяви финансовият министър Асен Василев на брифинг.

НАП с нов шеф - финансист и културист

Има доклад на ОЛАФ за нанесени сериозни щети на европейски бюджет. В този доклад по почти всички критерии оценката е, че Агенция „Митници“ не отговаря на изискуемите стандарти. Колегите в митниците са взели мерки, но въпреки това ОЛАФ ни изпрати писмо за 55 млн. евро, които България трябва да провизира и евентуално да възстанови към европейския бюджет“, заяви Василев, цитиран от bTV.

Кадрови рокади в МВР

Тонев има 20-годишен опит в системата на митниците, включително като директор на регионално и национално ниво. През 2013 г. по времето на кабинета „Орешарски“ той оглави агенцията.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама