Манолова настоява за финансова проверка в Александровска болница

16:10, 15 май 21 / Политика 25 3976 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Сезирали сме здравния министър за сигнала за харчене на милиони с еднолични решения в Александровска болница. Извършват се съответните проверки дали са провеждани заседания на Съвета на директорите, обяви бившият депутат от коалицията „Изправи се! Мутри вън!“ Мая Манолова в ефира на БНР. 

Манолова очаква служебният кабинет да извади истината за управлението на ГЕРБ

Според сигнала на доцент Александър Оскар, който е представител на държавата в борда на директорите в Александровска, последните 14 заседания на Съвета на директорите не са се провели. Въпреки това е бил натискан да подпише протоколи за тях, съобщиха от пресцентъра на гражданската платформа „Изправи се.БГ“.

Манолова отбеляза, че би трябвало да се направи и проверка доколко целесъобразно са изразходвани публични средства. По думите ѝ и ръководствата на други клиники в Александровска са възмутени от харченето на милиони левове държавни пари с еднолично решение на управителя и екипа му. „Според всички тях Александровска не е в добро състояние, което може да се види от всеки пациент в нея. След като се харчат милиони, се очаква тези пари да са харчени целесъобразно, по най-ефективния за пациентите начин“. 

Комисията „Манолова“: Втори бизнесмен обвини ГЕРБ в корупция

Според нея става дума за изразходени около 45-50 млн. лв. годишно. „Тя е затънала в дългове, като 15-20 млн. лв. дългове са просрочени. Изумително е твърдението на директора на болницата, че няма нужда от заседания и може еднолично да се взимат решения за изразходване на милиони левове. Отговорността е на тези, които управляват болницата“, категорична бе Манолова.

Бившият омбудсман посочи, че очаква да се самосезира и инспекторатът към Министерството на здравеопазването.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама