Компюърните игри помагат при лечението на болни от рак деца

14:00, 22 май 21 / Любопитно 25 3762 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Ново проучване в Испания установи, че компютърните игри могат да помогнат на децата да преодолеят болката при лечение на рак. Изследването показва още, че видеоигрите им помагат да се възстановят.

Изследването анализира нивата на болката чрез проследяване на сърдечната честота и реакциите на зрителните рецептори при деца, преминаващи през химиотерапия. Двадесет деца на възраст около 11 години са участвали в проучването един ден преди да използват видеоигри и един ден след видеоигрите.

Пандемията може да увеличи броя на децата със затлъстяване

След използване на видеоигрите проучването открива значителни аналгетични ефекти, въпреки по-ниските количества морфин, пише БГНЕС.

Благодарение на видеоигрите са успели да намалят наполовина количество опиоиди, които тези деца получават на ден. Така че това беше голям успех, разказва Игнасио Гонзалес от Hospital de la Paz в Мадрид.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама