Небостъргач се разклати в Китай, хвърли хората в паника

10:12, 19 май 21 / Свят 25 4875 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Небостъргач с над 70 етажа беше евакуиран, след като е започнал да се разклаща по неизвестни причини, пращайки стотици хора в паническо търсене на сигурност в южния китайски град Шенжен, предаде Би Би Си.

Местните власти все още не знаят какво е причинило разклащането на 300-метровата сграда на SEG Plaza. Когато това се е случило не са регистрирани земетресения. Води се разследване.

В 20-годишната сграда се помещават пазар за електроника и офиси. Небостъргачът се намира в сърцето на Шенжен, град с с население от повече от 12 милиона души, известен с пазаруването и процъфтяващата си технологична индустрия.

Кадри, споделени в социалните мрежи, показват как стотици хора бягат от небостъргача малко след като той е евакуиран.

 

Китайският вестник Global Times съобщи, че местните власти на квартала в Шенжен, където се намира SEG Plaza, са получили съобщения за треперене на сградата от служителите в сградата и след час и половина всички вече са били евакуирани. В по-късно изявление местните власти заявиха, че предварителното разследване не е установило пукнатини в земята около сградата и никакви повреди по външната стена.

Завършена през 2000 г., SEG Plaza е 104-ата най-висока сграда в Китай и 212-та най-високата в света. Шенжен, който свързва Хонконг с континенталната част на Китай, е на върха на технологиите и иновациите в страната. Фирмите със седалище в града включват Tencent и Huawei. Четвъртият по височина небостъргач в света, 599 м. Ping An Finance Center, също оформя хоризонта на града. Известно е, че в Китай се случват срутвания на сгради. През май миналата година хотел, използван като карантинен обект за коронавирус в китайския град Куанджоу, се срина , убивайки 29 души, пише БГНЕС.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама