Служебният министър на туризма: Всички концесии са под мониторинг

10:28, 20 май 21 25 3922 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Възложени са проверки на всички обществени поръчки в периода 4 май 2017 г. до 12 май 2021 г. Всички концесионни договори са под мониторинг и ако бъдат открити нарушения, ще бъдат обсъдени. Това заяви служебният министър на туризма Стела Балтова, която представи приоритети и екипа си, съобщи БГНЕС.

В най-кратък срок започваме преговори с концесионерите за предоговаряне на договорите“, заяви тя.

1,5 млн. българи плануват почивка на море през лятото

Относно прогнозата ѝ за сезона Балтова посочи, че очаква не повече от 100% ръст спрямо 2020 г. и не повече от 50% спад спрямо 2019 година. „Мисията, която си поставяме, е възстановяване на жизнеспособността на туристическия сектор, връщане на държавността и плавен преход към 46-ия парламент“, каза още Балтова.

Тя добави, че е важно да бъдат чути притесненията на бранша, но и да се гарантира здравето на туристите.

Хотелиери искат безплатни чадъри и шезлонги на плажа

Министърът съобщи, че приоритетите ще бъдат в две посоки: „Подобряване на политиките за регулиране на туристическия пазар и за администриране на туристическата дейност при запазване здравето на гостите и работещите в сектора. Това ще бъде постигнато с реализирането на четири цели, а именно като страната ни бъде представена като сигурна и гостоприемни дестинация, достатъчно информация за бизнеса. Вторият ни приоритет е развитие на туристическата реклама на страната. За целта министерството ще се насочи към 18 целеви пазара посредством дигитални маркетингови активности и провеждане на рекламна кампания с нулев бюджет“.

От думите ѝ стана ясно, че Министерство на туризма протяга ръка към екскурзоводите, които поискаха подкрепа от новото служебно правителство. В подписка близо 200 души, които упражняват тази дейност, изразяват разочарование от предложената помощ чрез европрограма. По нея се финансират видеопрезентации на туристически забележителности, но плащанията още не са започнали.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама