Облачен и дъждовен петък

07:00, 21 май 21 25 3865 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Днес облачността ще е значителна и на много места ще има валежи от дъжд. След обяд се очаква да спират и облачността да намалее. Ще продължи да духа слаб до умерен вятър от запад-северозапад, който в Източна България ще се ориентира от север. Ще остане хладно с максимални температури между 18° и 23°.

Над Черноморието ще е облачно с валежи от дъжд, които до вечерта ще спират. Ще духа умерен вятър от север-северозапад. Максимални температури на въздуха между 18° и 21°. Температурата на морската вода е от 14° по северното крайбрежие до 17° по южното. Вълнението на морето ще е около 2 бала, по южното крайбрежие временно 3 бала.

Над планините ще е облачно, по билата и мъгливо. Ще има валежи от дъжд, над 2000 метра - от сняг. Ще духа умерен, временно силен вятър от север-северозапад. Максималната температура на 1200 метра ще е около 7°, на 2000 метра - около 3°.

В събота сутринта ще е предимно слънчево и почти тихо; минималните температури в повечето места ще са между 6° и 11°, но в затворените котловини в Югозападна България ще са около 3°-4° и там са възможни слани. През деня ще започне бързо затопляне.

През трите почивни дни ще е предимно слънчево. След обяд ще се развива купеста облачност, по-значителна в събота и в понеделник над източните райони и планините, но вероятността за валежи е малка. В събота и неделя ще духа слаб, предимно южен вятър, в много райони ще е и почти тихо. През нощта срещу понеделник в Източна и Централна Северна България за кратко ще духа слаб до умерен североизточен вятър; в понеделник вятърът ще се ориентира от изток, ще остане слаб до умерен. Максималните температури още в събота на места ще достигат 30°, а през следващите дни в Западна и Централна България ще са и по-високи, съобщи НИМХ.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама