Кой ще е шампион в Ла Лига и ще стигне ли Ювентус до Шампионска лига – пряко по MAX Sport

12:20, 21 май 21 / Спорт 25 4149 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Последният кръг на испанската Ла Лига, който ще се състои този уикенд, е кулминационният момент в борбата за титлата. Атлетико Мадрид, който беше начело почти през целия сезон, има нужда само от още една финална победа, за да спечели титла №11 в своята история. „Дюшекчиите“ на Диего Симеоне гостуват на Валядолид в събота, 22 май, от 19:00 часа, като мачът ще се предава пряко по MAX Sport 4. Двубоят се очертава като доста труден за Атлетико, защото домакините ще преследват на всяка цена трите точки, които са единственият им шанс да запазят мястото си в Ла Лига и през следващата кампания.

По същото време – в събота от 19:00 часа, другият претендент за титлата – Реал Мадрид, посреща Виляреал, а мачът е в ефира на MAX Sport 2. Момчетата на Зинедин Зидан ще имат нужда от задължителна победа и ще се надяват на грешна стъпка на Атлетико, за да спечелят своята 35-а титла на страната.

Разликата между двата тима е две точки в полза на Атлетико, което означава, че ако тимът на Диего Симеоне спечели мача си с Валядолид или Реал изпусне трите точки срещу Виляреал, то „дюшекчиите“ ще са шампиони. При победа за Реал и загуба или равенство на Атлетико, шампион ще е Кралският клуб, тъй като, при равни точки, „белите“ имат по-добър баланс в преките двубои.

След като в съботния ден MAX Sport ще направи феновете преки свидетели на развръзката в Испания, на следващия – 23 май, спортните канали на А1 ще излъчат ключовите битки, които ще определят участниците в Шампионската лига от Серия А. Шампионът Интер и неговият подгласник Аталанта вече си гарантираха местата там, докато Милан, Наполи и Ювентус ще се борят за последните две позиции. „Росонерите“ посрещат Аталанта (MAX Sport 3), Юве гостува на Болоня (MAX Sport 1), а Наполи приема Верона (MAX Sport 4) като всички мачове са с начален час 21:45 ч.

Сметките и възможните сценарии тук са много, тъй като трите тима са събрани в едва 1 точка – Милан и Наполи имат по 76 т., а Юве – 75 т. Единственото, което е ясно е, че при домакински победи на „росонерите“ и неаполитанците, „Старата госпожа“ остава извън турнира на най-богатите и ще трябва да играе в Лига Европа следващия сезон.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама