Служебният екоминистър заварил 10 млн. дефицит в бюджета на МОСВ

14:34, 21 май 21 / Политика 25 3908 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Министерството на околната среда и водите е с 10 млн. лв. дефицит към този момент, съобщи служебният министър на околната среда и водите Асен Личев. Той отбеляза, че по държавния бюджет за ведомството за една година са определени около 64,5 млн. лв.

Няма и един лев за осъществяване на основните политики на министерството до края на годината. При липсата на Народно събрание, което да актуализира бюджета, това излиза като мина, която надявам се нито едно редовно правителство да не настъпи”, обяви Личев, цитиран от Нова телевизия.

Уволнени зам.-министри тайно преназначени като шефове на дирекции

Едно от първите неща, които той искал да направи е било почистване на реки, язовири и незаконни сметища.  Дефицит има и в бюджета на Предприятието за управление на дейностите по околна среда /ПУДООС/. Бюджетът му е около 70 млн. лв., а дефицитът е 24 млн. лв. 

Освен това, още в първите дни в министерството, той се надявал да забрани вноса на отпадъци за изгаряне. „Оказа се, че нямам правна възможност, защото всеки, който е получил комплексно разрешително, в което има условие да изгаря отпадъци, то няма как да го забраня”, заяви Личев.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама