ГЕРБ сравни подслушванията на политици с аферата Костинброд

18:45, 21 май 21 / Политика 25 3620 Шрифт:
Ирина Иванова Автор: Ирина Иванова

Твърденията за подслушвания без нито едно доказателство са груба манипулация, която можем да сравним с аферата Костинброд. Това се казва в позиция на ПП ГЕРБ, разпространена до медиите, относно разрастващия се скандал с подслушваните политици.

Оттам посочват, че отказват да коментират „предизборни компромати“. За нас това е спекулация, която цели скандал, който да отвлече общественото внимание от едноличния произвол на президента Радев и служебното му правителство“, отбелязват от партията на Бойко Борисов.

Те призоваха съпредседателя на „Демократична Балгърия“ Атанас Атанасов, като първоизточник на твърденията, „незабавно да изнесе доказателства за думите си“. „Настояваме и за незабавни проверки от всички компетентни институции и публично оповестяване на резултатите от тях“, пишат още от ГЕРБ.

Припомняме, че вчера съпредседателят на „Демократична България“ Атанас Атанасов обяви, че опозиционни на ГЕРБ политически дейци са подслушвани преди изборите на 4 април. Тогава той призова Бойко Рашков да извърши щателна проверка на ДАНС, МВР и ГДБОП, за да се разбере, дали са използвани специални разузнавателни средства в последните три месеца, кой е подслушван, както и по кои оперативни дела е извършено унищожаване на материалите, придобити чрез СРС, откакто е назначено служебното правителство.

Служебният вицепремиер и министър на вътрешните работи Бойко Рашков потвърди вчера, че политици са били подслушвани от две служби - ДАТО и ДАНС. Рашков каза още, че е получил информация, според която в момента в ДАНС се унищожават материали. По думите му ДАНС и Държавна агенция „Технически операции“ са подслушвали политици около изборите на 4 април, включително и служебния премиер Стефан Янев.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама