Германски съд забрани протестите срещу мерките заради COVID-19 в Берлин

09:41, 22 май 21 / Свят 25 3941 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Върховният административен съд на Берлин-Бранденбург потвърди забраната за провеждане в германската столица на две големи демонстрации срещу коронавирусните ограничения, планирани за почивните дни, съобщи ДПА.

Протестни акции под надслов „За мир, свобода и основни права на гражданите“ трябва да се състоят в Берлин този уикенд. Предполага се, че във всяка от тях ще участват по около 16 000 души.

Сблъсъци и арести в Германия заради мерките срещу COVID-19

Съдът мотивира решението си с протичането на досегашни протестни акции, по време на които не са спазвани ограничителните мерки, пише bTV.

Освен това се очаква в протестите да се включат противници на карантинните мерки от движението “Алтернативно мислене”. То редовно организира митинги, които са срещу ограниченията, ваксинирането и не приемат опасността от заразата. Често такива демонстрации са съпроводени със сблъсъци с полицията и с безредици. Медиите обикновено свързват участници от това движение с представители на десни формации.

В момента в Германия е в сила локдаун, но не така строг като през зимата. Училищата и детските градини работят, в някои провинции музеите и галериите са отворени. Много региони пристъпват към отслабване на ограничителните мерки.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама