Цветанов: Скандалите със СРС-та преди избори винаги са съмнителни

10:35, 22 май 21 / Политика 25 3674 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Скандалите със СРС-та преди избори винаги са съмнителни. Това каза председателят на ПП „Републиканци за България“ Цветан Цветанов пред Marica.bg по повод излязлата информация за подслушвани политици преди 4 април.

„Мога да направя паралел във времето, когато също предстояха избори през 2013 година. Тогава беше внесен анонимен сигнал за това, че като бивш вътрешен министър съм подслушвал политици, президента, общественици. И това, разбира се, беше услужливо направено в една предизборна кампания. Но нищо от това не излезе истина и не беше вярно. Това, което мога да кажа за сегашния случай, е, че тази информация може да бъде потвърдена от Националното бюро за контрол на СРС-та, защото то е независим държавен орган, който осъществява наблюдението на всички процедури по разрешаване, прилагане и използване на СРС-та. Всичко останало би било несериозно да го включваме в политическия дебат, защото ако излезе вярно, е обезпокоително и виновните трябва да си понесат вината. Но ако не излезе вярно, това означава, че за пореден път използваме някоя от службите, за да можем да си правим политическа кампания“, коментира Цветанов. Той е категоричен, че подслушването трудно може да се скрие, защото винаги остават следи.

Цветанов: Смените в МВР имат превантивен ефект

Според него самият факт, че сме в предизборна ситуация предполага да подложим на съмнение достоверността на вече огласеното. „Знам каква беше атаката, когато беше изнесено в публичното пространство, че аз като министър с колегите, които сме работили в МВР, сме правили подслушвания. В крайна сметка, се установи, че такива няма. Твърдеше се, че с „кетчъра“ са били подслушвани политици и бизнесмени, но се установи, че той няма софтуер за подслушване и това беше документирано и доказано с писмата от държавата, от която беше закупена тази техника, и от нейния официален вносител. Но виждате, че в публичното пространство и в една предизборна ситуация беше използвано много умело както за моето дискредитиране, така също и за дискредитиране на структурите на сигурността“, посочи Цветанов.

Той коментира още, че служебното правителство работи със сериозен замах. „За мен е много важно всичко, което се прави, да бъде много обективно. Действително обществото трябва да бъде информирано за това, което се е случвало през последните години в държавата. Защото ние през последната година и половина бяхме подложени само на възможност да черпим информация за управлението от монолога, който осъществяваше правителството чрез Facebook и всички тези затворени пресконференции, които се даваха, без да се задават различни гледни точки и да се осъществява реален парламентарен контрол върху изпълнителната власт“, заяви Цветанов.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама