Елена Йончева сезира ЕС за „Бойкогейт“

11:31, 22 май 21 / Политика 25 4341 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Скандалът с подслушването на представители на опозицията в България вече е европейски проблем. Ще сезирам институциите в ЕС за него и ще настоявам за тяхната позиция. Това написа във Facebook Елена Йончева, евродепутат от групата на социалистите и демократите, във връзка с информацията за подслушвани политици.

Аферата „Бойкогейт“ трябва да потопи тази мафиотската структура, която отвлече правото и демокрацията в България. И ще направя всичко, което трябва, Европа да помогне в това“, посочи тя.

ГЕРБ: Атакуват службите, защото разкриха руската шпионска мрежа

Тя заяви още, че използването на специални разузнавателни средства спрямо лидери на опозицията на ГЕРБ е скандално. „Ще напомня, че ДАНС по това време беше на пряко подчинение на бившия премиер Бойко Борисов. Освен наказателна отговорност има и политическа и тя се носи от лидера на доскоро управляващата партия“, смята Йончева.

Евродепутатът призовава и „да се провери кои опозиционни политици и граждани са били обект на незаконни разработки“. Освен имената на подслушваните, тя настоя да се разкрие и дали използването на държавни институции с цел натиск и сплашване е било част от практиката на Бойко Борисов.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама