Радев отрече за връзка между подслушванията и руския шпионаж

19:38, 22 май 21 / Политика 25 4119 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Всеки сигнал за подслушване трябва да бъде проверен. Това каза президентът Румен Радев във връзка с информацията, че ДАНС и Държавна агенция "Технически операции" (ДАТО) са подслушвали политици около изборите на 4 април, включително и служебния премиер Стефан Янев.

Въпросът тук е, че същите хора, които организират и провеждат подслушванията, сега по закон трябва да проверяват сами себе си. Оттук и необходимостта от някои неизбежни кадрови промени“, посочи държавният глава, цитиран от bTV.

ГЕРБ: Атакуват службите, защото разкриха руската шпионска мрежа

В коментар на твърденията на ГЕРБ, че атаките срещу службите са заради разбитата руска шпионска мрежа, Радев каза: „Къде бяха същите критици, когато тяхното правителство, което отговаряше за организацията и контрола на защита на класифицираната информация, допусна не един, а 5 български офицери, на които те са издавали допуски за класифицирана информация, да бъдат пробити от чужди служби. Защо беше тяхното мълчание за 3 млрд. лв., похарчени от тяхното правителство от нашите пари за „Турски поток“, които никога, повярвайте ми, няма да си ги върнем. Къде бяха и защо мълчаха 10 години, в които премиерът Борисов забатачи безнадеждно интерконектора с Гърция и сега нямаме никаква реална диверсификация“.

Румен Радев попита защо са мълчали, когато към тях е постъпвала "информация за 60 млн. изтеглени кеш от Васил Божков".

Рашков: ГЕРБ са използвали спецслужбите за политически цели

"Можем да говорим още 20 минути какво не направиха българските служби. Само един пример – вие защо не питате защо те останаха слепи и глухи за шкафчетата, за записите, за 700 млн. за хазарта. Още веднъж казвам, към тези служби постъпва информация от банките и банките го потвърдиха – за 60 млн., изтеглени от Васил Божков, които той твърди, че ги е дал на тях. Къде бяха службите. Това всичкото отива към тях“, каза държавният глава.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама