Слънце и температури до 32 градуса

07:00, 25 май 21 25 4434 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Днес ще преобладава слънчево време, преди обяд с временни увеличения на облачността, но вероятността за валежи е малка. Ще духа слаб до умерен вятър от юг-югоизток. Максималните температури ще са предимно между 27 и 32 градуса.

Привечер и през нощта срещу сряда ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места в Западна и Централна България ще има краткотрайни, временно интензивни валежи. Главно в планинските райони ще има гръмотевици и условия за градушки, съобщава БТА.

Над Черноморието ще е предимно слънчево, с временни увеличения на облачността, но ще е почти без валежи. Ще духа до умерен вятър от изток-югоизток. Максималните температури на въздуха ще са между 22 и 26 градуса. Температурата на морската вода е между 13 и 17 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините ще преобладава слънчево време, преди обяд с временни увеличения на облачността. Привечер ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места в масивите от Западна и Централна България ще има краткотрайни валежи и гръмотевици. Ще духа умерен, по високите и открити части - силен вятър от юг-югозапад, до вечерта ще се ориентира от запад. Максималната температура на 1200 метра ще е около 23 градуса, на 2000 метра - около 17.

В сряда и четвъртък над Западна и Централна България ще се развива купесто-дъждовна облачност, ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици. Ще има и условия за градушки. Вятърът там ще е слаб от запад-северозапад. В източните райони, където ще духа до умерен вятър от изток-североизток, ще превали и прегърми на по-малко места. Дневните температури ще се понижат слабо, максималните ще са между 24 и 29 градуса.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама