Най-дразнещите герои в киното

20:00, 26 май 21 / Любопитно 25 4645 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Удивително е как един несполучлив герой може да намали рейтинга на целия филм в очите на зрителите. Ролите, които се създават, за да внесат нещо комично в лентата често се оказват зле измислени и дразнещи. Това се случва понякога и с готините, модерни главни герои, които вероятно изглеждат добре в главите на сценаристите, но в крайна сметка са непоносимо „куци“ на екрана.

Има много причини, които да направят филмовия герой запомнящ се. Изброените по-долу се оказват запомнящи се заради това, че повечето фенове не могат да ги понасят, пише БГНЕС.

Хари Потър, филмова поредица „Хари Потър“

Въпреки че е главен герой в поредицата, Хари Потър се оказва не особено особено симпатичен. Едно от обясненията е, че Даниел Радклиф трябваше да се бори с въображението на милиони млади читатели и беше убедителен за малцина.

Уили Скот, „Индиана Джоунс и храмът на обречените“ (1984 г.)

Във втория филм за Индиана Джоунс главният герой на Харисън Форд получава за партньор в приключението си Уили Скот – певица в нощен клуб. Между нея и Инди се появява любовна интрига, но героинята на Кейт Капшоу се стори на много от зрителите истерична жена с голямо самочувствие. Според крайното мнение на някои Уили Скот е върнала феминизма с около десетилетие назад. Героинята на Капшоу е замислена като забавна, но писъците и крясъците й вбесиха публиката.

Продават на търг емблематичната шапка на Индиана Джоунс

Jar Jar Binks, сага Междузвездни войни

Jar Jar Binks е един от най-охулваните герои в историята на киното. Инфантилният му хумор изглежда противоречи на този епичен франчайз и най-верните фенове на сагата не реагираха никак добре на появата му.

Двайсет години след създаването на този герой, създателят на „Междузвездни войни“ Джордж Лукас призна, че това е любимият му персонаж от всичките 9 епизода на фантастичната поредица. Доста зрители се запитаха „Лукас да не би да се шегува?”

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама