Демонстрации в САЩ година след смъртта на Джордж Флойд

08:52, 26 май 21 / Свят 25 4583 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Съединените щати отбелязаха една година от смъртта на чернокожия Джордж Флойд, загинал под коляното на полицай. В редица американски градове се състояха бдения и демонстрации с настояване за мащабни реформи в полицията.

Законодателните текстове са блокирани в Конгреса. Това провокира сестрата на Джордж Флойд да обвини президента Джо Байдън, че е нарушил обещанието си за реализиране на реформата докрай в рамките на година след смъртта на брат ѝ.

За разлика от нея братята на Флойд приеха поканата за среща в Белия дом. Там Байдън обеща да продължи подкрепата си за реформите, без да дава нов срок за тяхното приемане, предаде bTV.

Бившият полицай Дерек Шовин беше осъден миналия месец за убийството на 46-годишния Флойд. Той може да получи до 40 години затвор. Присъдата се очаква да бъде произнесена на 25 юни.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама