Преоткрий София с чиста градска мобилност

11:15, 26 май 21 / София 25 5824 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

По случай Европейска зелена седмица Столична община и Център за градска мобилност (ЦГМ), със съдействието на Направление Архитектура и градоустройство” (НАГ), организират събитие, посветено на чистата мобилност.

В последните дни на месец май - 29 и 30, ден преди да бъде обявен официалният старт на Европейската зелена седмица, организаторите насочват вниманието към темата за устойчивото придвижване и дават тласък и на други инициативи.

В затворения за автомобили участък пред Съдебната палата ще бъдат представени водещи компании, които предоставят средства и услуги за екологично чисто придвижване в града.

Зареждаме картите онлайн и плащаме безконтактно в градския транспорт в София

От 10.00 до 17.00 часа всички жители и гости на София ще могат да разгледат и тестват електрически скутери, тротинетки и велосипеди, както и първата услуга за споделени електрически мотопеди в София. Ще бъдат представени също най-новите електрически автомобили, най-голямата мрежа от зарядни станции за електромобили и велосипедни стойки от ново поколение. Ще бъдат презентирани и автомобили на бъдещето с нулеви емисии, конструирани от ученици и студенти. 

Интересът към чистото придвижване в града става все по-голям и София също се събужда за пролетта и се стреми да се превърне в по-чист и по-устойчив град.

Нека всички да изберем по-чист и здравословен начин на придвижване и да дишаме по-чист въздух, призоваха от Столична община.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама