Уилям и Кейт се върнаха на мястото на запознанството си

18:30, 27 май 21 / Любопитно 25 4923 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Херцогът и херцогинята на Кеймбридж направиха три ключови посещения на много важно за тях място.

Сейнт Андрюс, крайбрежен град в източната част на страната, е мястото, където са се срещнали за първи път точно преди 20 години. Именно в университета съдбите им се събират, след като и двамата се записали да учат история на изкуството. Въпреки факта, че малко след това принц Уилям избира друго поприще на развитие, приятелството между тях вече е било стабилно и те заживяват заедно. От този момент до днес, херцозите са неразделни.

Уилям и Кейт празнуват 10 години от сватбата си

Двойката не можа да сдържи вълнението си, докато прекосяваше стените на университета. Последно те са били във факултета през 2011 г., месеци преди да се състои сватбената им церемония. Дори дъждът не попречи на херцозите на Кеймбридж да запазят огромните си усмивки. Те се присъединиха към инициативата за рисуване на сърца на тревата на вътрешният двор на „Сейнт Салватор“. Целта е насърчаване на младите хора да прекарват повече време на открито, спазвайки противоепидемичните мерки. 

Херцозите на Кеймбридж се срещнаха и със студенти и преподаватели от факултетите, които им разказаха как са работили като екип в най-трудните моменти на пандемията. Тяхната обиколка в съоръженията на университета в Сейнт Андрюс, най-старият и един от най-престижните в Шотландия, завърши със засаждането на дърво като част от инициативата на центъра, която има за цел да ги направи неутрални до 2035 г. и да намали емисиите на парникови газове.

Уилям и Кейт тайно подкрепяли уязвими хора в кризата

Малко преди да посетят университета, те успяха да се срещнат и разговарят със собствениците на някои местни фирми, рибарите в района и техните семейства. Принц Уилям и Кейт Мидълтън водеха оживени разговори с някои от търговците сред калдъръмените улици. Те завършиха обиколката си из града с подарък - огромен букет цветя.

Рано сутринта принц Уилям и Кейт Мидълтън отидоха и на градския плаж, за да се срещнат с младежите, които ръководят организацията с нестопанска цел „Fife Young Carers“. Тя подпомага хората, грижещи се за членовете на семейството си, които имат заболявания или увреждания. Чрез дейности на открито, екскурзии и пътувания, те насърчават млади хора, на възраст между 8 и 24 години, да поддържат добро психическо и физическо здраве, пише списание „Hola“, цитирано от БГНЕС. 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама