Продадоха рядък розов диамант за близо 24 млн. евро

19:00, 27 май 21 / Любопитно 25 4749 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Рядък 15,81-каратов розово-лилав диамант бе продаден за близо 24 милиона евро. Сумата е рекордно висока и го превърна в най-скъпия диамант от този вид, продаван някога на търг.

„Pandora“ спира да произвежда гривните с естествени диаманти

Той е поставен в платинен пръстен, а бижуто е кръстено „Сакура“. Това е японска дума, използвана за наименуване на черешовия цвят, чийто цвят е точно същият като изключителния диамант, който вече е напът към новия си собственик.

Кои са най-известните прокълнати скъпоценности?

Диамантът е оценен като „елегантно жив“ поради дълбочината на цвета си и се счита за „вътрешно безупречен“, което означава, че неговите вътрешни несъвършенства не се усещат от човешкото око и могат да се видят само с мощен микроскоп. Само десет процента от розовите диаманти тежат повече от 0,2 карата, което прави „Сакура“ изключително рядка. Собственикът на скъпата придобивка е азиатски купувач от Хонконг.

Световен рекорд: Изработиха пръстен с над 12 хил. диаманта

На същия търг беше продаден и друг пръстен с розов диамант във формата на сърце, известен като „Сладкото сърце“, чиято цена достигна 5,3 милиона евро, съобщават от „Ту отро диарио“, цитирани от БГНЕС. 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама