Почина бившият баскетболен национал Спас Натов

12:00, 27 май 21 / Спорт 25 4039 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

На 53-годишна възраст внезапно ни напусна едно от най-емблематичните имена на българския баскетбол от близкото минало - Спас Натов. Новината бе съобщена вчера вечерта от Българската федерация по баскетбол, а по-късно тя бе потвърдена и от „Черно море“, където Натов е работил до последно.

Българските баскетболисти отиват на европейско за първи път от 10 години

Натов бе една от големите личности в баскетбола в края на 80-те и началото на 90-те години на ХХ век. Той е играл за тимовете на ЦСКА, „Славия“ и „Черно море“. Участник е и в две европейски първенства (1991 и 1993 г.).

След края на кариерата си Натов три пъти водеше „Черно море“ в периода 2006 - 2016 г. По-късно се премести в школата на „Хебър“, преди през 2017 г. отново да се завърне във Варна, където работеше с млади баскетболисти.

Поклонението в памет на баскетболната легенда ще се състои утре от 10.00 до 13.00 часа в спортна зала „Христо Борисов“ във Варна.

Погребението ще се състои на 29 май в 13.00 часа в гробищния парк в родния му град Пазарджик.
 
Екипът на Topnovini.bg изказва своите най-искрени съболезнования към близките и приятелите на великия Спас Натов!

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама