Броят на подслушваните политици нарасна до 82?

09:26, 28 май 21 / Политика 25 4347 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Подслушвани са не 32-ма, а 82-ма политици и протестиращи от тайните служби. СРС-та са били прилагани както по време на протестите, така и преди изборите. Това заяви вчера съпредседатетлят на „Изправи се! Мутри вън!“ Николай Хадигенов. По думтие му 1/3 от подслушваните са от БСП.

Подслушвали ли са спецслужбите политици?

Думите му днес потвърди друг член на коалицията - Арман Бабикян. „32-ма бяха обявени преди изборите. Ако към тях прибавите и хората, които бяха слушани по време на протестите миналата година. Ще получите бройката. Потвърждение не можем да търсим, вътрешният министър каза, че има подслушване на политици от опозицията – кои са, колко са?“, коментира той в ефира на bTV.

Тази седмица от „Изправи се! Мутри вън!“ внесоха искане в Бюрото по СРС-тата за проверка дали са били подслушвани.

Бабикян обяви, че има информация, че той и адв. Николай Хаджигенов са сред подслушваните. „Има и 25 човека от БСП, които също са били подслушвани. Не знам защо все още не проявяват интерес, може би, ще проявят. Дори да приемем, че всички от опозицията сме някакви престъпници, как пък не подслушаха един от управляващите? Властта все пак е в тях“, коментира политикът. Той добави, че три различни служби са били организирани, за да извършват това подслушване.

Според него институциите трябва да си свършат работата и да разкрия кои лица са били подслушвани. По думите му унищожаването на записи или трансферирането им на хартия – не означава, че не са оставени следи. Бабикян беше категоричен, че незаконното подслушване е форма на натиск и често се използва за изнудване.

Ченгеджийска операция

Историята с подслушването е ченгеджийска операция, каза бившият външен министър и кандидат за премиер на ГЕРБ Даниел Митов. Според него става дума за измама.

„Имат инструментите, имат властта да извадят всичко наяве. До днес нямаме нито едно парченце доказателство. Някакъв човек им бил казал, но кой е този човек“, попита той в ефира на bTV.

Според него цялата процедура по подслушване е такава, че не може да не остане следа. Митов заяви, че ГЕРБ също искали да знаят дали е имало следене на политици.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама