Започва нов голям ремонт на магистрала „Хемус“

10:54, 28 май 21 25 3649 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

И тази година пътят до морето няма да е без проблеми. Започна нов голям ремонт на магистрала „Хемус“, който ще затруднява движението по аутобана до края на септември. 

През следващите четири месеца ще бъде ремонтирана на тръбата за София на тунел „Ечемишка“. За целта трафикът се осъществява двупосочно в тръбата за Варна. От АПИ призовават шофьорите за повишено внимание в този участък.

От пътната агенция обясняват, че тунелът, с дължина 820 м, е в експлоатация от 1985 г. и е в лошо конструктивно състояние

Ремонтираната тръба ще е с нова дренажна система, асфалтова настилка, пожароизвестяване, вентилация, видеонаблюдение, светофарна уредба, осветление и система за светлинно водене, с които се осигуряват безопасност на пътуването и възможност за бърза реакция при инцидент. Ще бъде изградена напречна пешеходна галерия в съоръжението за връзка на двете тунелни тръби, която в случай на авария в някоя от тръбите, ще се ползва за евакуация на хора.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

 

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама