Каним македончетата у нас на море

14:10, 28 май 21 / Политика 25 3977 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Президентът Румен Радев оповести, че България ще дари голямо количество ваксини срещу коронавирус на Скопие

Държавният глава каза, че се обсъжда идеята държавната помощ в туризма да бъде използвана за безплатни лагери на ученици и студенти от Република Северна Македония в българските планински и морски курорти: 

„Да прекарат част от ваканциите си и това да бъде ангажимент на тези хотели, които с държавната поддръжка да осигурят напълно престоя и да имаме някаква образователна, някаква хуманитарна програма. Ако ние успеем това да го постигнем, това всъщност ще бъде най-важната крачка за преодоляване на десетилетната пропаганда и противопоставяне на хората от нашите две страни“, каза той, цитиран от БНР.

Италия подкрепя българската позиция по темата за разширяване на страните от Западните Балкани. Това каза президентът Румен Радев след среща в Рим с италианския си колега Серджо Матарела. Радев подчерта, че напредък по европейското разширяване ще има при категорични позиции на самите държави кандидати. 

„Обясних много ясно българската позиция - че ще имаме напредък по въпроса на разширяването, когато и самите страни демонстрират ясно, категорично, необратимо тяхната воля за напредък. Това се вижда, това вече си оценява от много европейски лидери. Президентът Матарела е изцяло солидарен с нашата позиция. Всички искаме да видим възможно най-бързо тези страни по техния европейски път, но има ясни критерии за членство, така че всяка страна трябва да покажа, че устойчиво и необратимо ги изпълнява“. 

Европейски историци се включват в българо-македонската комисия?

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама