Рашков праща до прокуратурата сигнал срещу Борисов

09:30, 29 май 21 / Политика 25 3796 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Вътрешният министър Бойко Рашков ще прати сигнал до прокуратурата срещу бившия премиер Бойко Борисов. Това заяви МВР-шефът в предаването „ЕвродикоФ“. Министърът заяви, че е получил информация за заплаха, отправена от Борисов.

„Днес пристигна при мен един човек, който такива ужасяващи неща ми съобщи, че аз не знам къде живеем, в каква държава живеем или сме живели, не мога да си обясня. Нещо ужасяващо е – как му е казано, че има жена и деца или пък има семейство, които няма да разберат дали не ядат неговото месо. Вие такова нещо чули ли сте досега? Защото аз не съм“, заяви Рашков.

На въпрос дали Бойко Борисов е казал това, министърът отговори: Точно така, да. Днес получих тази информация“.

Попитан дали ще подаде сигнал до прокуратурата, Рашков даде да се разбере, че такъв вече има, но делото било изчезнало.

Да сигнализирам онзи, който се обръща към Борисов с „Шефе“? Това ли да направя? Аз ще го направя, да видим как ще реагира. И ще дам публичност на това. Ще го питам например какво стана с едно дело, по което Борисов е казал това, защото тази наглост, която я чувам сега, тя е безгранична", заяви Рашков. Той не каза повече подробности, само заяви: "Както се казва в литературата: Следите остават".

Министърът разкритикува прокуратурата, че изобщо не се е поинтересувала от кюлчетата и пачките евро в чекмеджето на спалнята на бившия премиер. Той разказа, че много лесно би могло да се установи откъде идват кюлчетата, защото в България само две банки ги продават, а на снимките се виждат и серийните им номера, пише Mediapool.

Служебният министър на вътрешните работи ще изиска от новия шеф на ДАНС списъка на онези 27 магистрати и 11 висши политици с недекларирани сметки и имоти в чужбина - според справката на ДАНС, за която прокуратурата съобщи през октомври 2019 година.

Според Рашков, новият директор на ДАНС ще решава съдбата на досегашните заместници на агенцията.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама